Бебе на 14 дни от село Брестница, община Ябланица, е починало от

...
Бебе на 14 дни от село Брестница, община Ябланица, е починало от
Коментари Харесай

КОВИД отне живота на бебе на 14 дни в Ловешко

Бебе на 14 дни от село Брестница, община Ябланица, е умряло от ковид, оповестиха от Регионалната здравна ревизия в Ловеч.

Директорът й доктор Росица Милчева разясни, че бебето е умряло на 5 септември в реанимацията на болничното заведение в Ловеч. То е признато там на 2 септември, откакто родителите са подали сигнал, че детето е в тежко положение с дехидратация.

При приемането в болничното заведение не е имало подозрения за COVID-19, а и никой от околните му не е имал недоволства. При прегледите в болничното заведение, направени от началника на неонатологичното поделение, се е оказало, че детето е с увреждане на сърцето, бъбреците, белия дроб и с двустранна пневмония. Правело е и припадъци. Направените три антигенни теста са посочили позитивни резултати за ковид.

Лекарското умозаключение е, че то е починало от COVID-19. Д-р Милчева добави, че бебето е родено в болничното заведение в Луковит и е било крепко, наддало е на тегло, на естествено хранене.

Майката на умрялото бебе е 14-годишна, а фамилията живеело в беднотия. Всички контактни са сложени под карантина, а през днешния ден е изпратен екип да изследва околните за ковид.

За случая е известено Министерството на здравеопазването.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР